Op deze webpagina staan de links naar verschillende onderwerpen die behandeld zijn in de verschillende ICT-lessen, zoals de ICT-kruiswoordpuzzel, de HTML-code, de links naar de sterrenwebsites, etc. Deze pagina zal regelmatig worden bijgewerkt.

Programmeren via Hour of Code

woensdag 11 mei 2016

Via Codekinderen kan je naar de website van Code Studio. Hier zijn nog meer programmeeropdrachten te vinden, voor de allerjongsten en de oudere kinderen.

Programmeren via Codekinderen

woensdag 3 februari 2016

Via de verschillende programma's die verzameld zijn via de website Codekinderen van Kennisnet kan je leren programmeren. De eenvoudigste programma's zijn voor kinderen zonder programmeerervaring, en de andere programma's zijn voor de wat meer ervaren kinderen.

Werken met binaire getallen

woensdag 11 maart 2015

Naast de decimale getallen die wij als mensen kennen, bestaan er ook binaire en hexadecimale getallen die door computers worden gebruikt. Hoe kan je die getallen omrekenen van de ene soort naar de andere?

Diploma Veilig Internet

woensdag 17 december 2014

Hoe zorgen we er voor dat we veilig omgaan met de mogelijkheden van het internet? In deze lessen zullen we aan de hand van vijf onderwerpen hier van alles over leren.

Informatieve illustraties via infographics

woensdag 21 mei 2014

Als je snel veel verschillende soorten informatie over een bepaald onderwerp wil presenteren, dan kan je het beste een infographic maken.

Programmeren via Codekinderen

woensdag 15 januari 2014

Via de verschillende programma's die verzameld zijn via de website Codekinderen van Kennisnet kan je leren programmeren. De eenvoudigste programma's zijn voor kinderen zonder programmeerervaring, en de andere programma's zijn voor de wat meer ervaren kinderen.

Prezi-presentaties maken

woensdag 6 november 2013

Prezi is een programma waarmee je hele mooie presentaties kunt maken. Je vliegt als het ware over een groot vel papier en op verschillende plaatsen wordt ingezoomd op teksten en plaatjes.

Excel-lessen voor beginners, gevorderden en experts

woensdag 25 september 2013

Om ons voor te bereiden op het project over Geld, moeten we goed kunnen rekenen. Daarom gaan we oefenen met Excel, want dat neemt ons rekenwerk uit handen.

Allerlei nieuwe ontwikkelingen

woensdag 3 juli 2013

Vaak is het gewoon leuk om op het internet allerlei nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen. Op deze pagina worden er enkele voorbeelden gegeven. Kijk snel!

Excel-les over Lookup en Draaitabel

woensdag 16 januari 2013

Twee nieuwe functies om met Excel uit te proberen: de Lookup en de Draaitabel.

Van web naar app

woensdag 29 augustus 2012

Websites bouwen hebben we al een paar keer gedaan in de afgelopen jaren. Nu gaan we verder met apps bouwen.

Gebouwen ontwerpen met Google Sketchup

woensdag 9 mei 2012

Tijdens het project "Bouwen en wonen" gaan we tijdens de ICT-lessen ook iets doen met dit onderwerp. Met Google Sketchup gaan we op de computer gebouwen ontwerpen en tekenen.

Presentaties maken met Prezi

woensdag 25 april 2012

Prezi is een programma waarmee je hele mooie presentaties kunt maken. Je vliegt als het ware over een groot vel papier en op verschillende plaatsen wordt ingezoomd op teksten en plaatjes.

Kids in bizz websites

woensdag 25 april 2012

De leerlingen van groep Oranje (groep 7/8) doen in 2012 mee met het project Kids in bizz. Voor de ondersteuning van de verkoop van hun producten, hebben ze websites gemaakt.

Websites van groep Geel

woensdag 25 april 2012

De leerlingen van groep Geel (groep 5/6) maken dit keer een website in Webklik. Soms in tweetallen, soms alleen, over een bijzonder onderwerp.

Webquest over het maken van een website

woensdag 29 februari 2012

Altijd al willen weten wat je moet weten, kunnen en hebben om een website te kunnen maken? Via deze webquest / webkwestie kom je er vanzelf achter!

Zelf programmeren met Scratch

woensdag 11 januari 2012

Scratch is een programmeertaal die in de Verenigde Staten is ontwikkeld om op een visuele manier de basisbeginselen van het programmeren te leren.

Webkwestie "Hyves versus Facebook: overeenkomsten en verschillen"

woensdag 7 december 2011

In groep 7 en 8 hebben veel kinderen al een Hyves-pagina. Een enkeling heeft ook een Facebook-pagina. Is dit nu hetzelfde, of zijn er verschillen? Wanneer gebruik je de ene en wanneer de andere en waar moet je dan op letten?
Aan de hand van deze webkwestie worden bovenstaande vragen uitgezocht.

Groep 7 en 8 op Twitter

woensdag 26 oktober 2011

Eerst gaan groep 7 en groep 8 op beperkte schaal uitproberen hoe Twitter werkt. Later kunnen ze hun nieuws op hun volgers uitproberen en misschien zelfs wereldwijd met iedereen delen wat ze doen..

Veilig Internet

woensdag 31 augustus 2011

Rondom het thema Veilig Internet is er een aantal onderwerpen uitgewerkt waar we mee aan de slag gaan. Op de volgende pagina kan je de bijbehorende documenten van Kennisnet downloaden.

Excel-les vanaf een PDF-document

woensdag 5 januari 2011

We hebben eerder dit jaar al een paar keer gewerkt met Excel en we gaan ons geheugen nog eens opfrissen.

Overzicht van de websites die wij maken

woensdag 24 november 2010

We zijn begonnen met het maken van onze eigen websites. Dat doen we met Websitemaker van Kennisnet. Op de volgende pagina staat het overzicht van de websites waar we mee bezig zijn.

ICT-les over HTML

woensdag 15 september 2010

De instructie voor de ICT-lessen van 15 en 29 september, 13 oktober 2010.

Ontdek de website kids.kennisnet.nl

zondag 14 maart 2010

We kennen Kennisnet al van Websitemaker, maar ze hebben nu ook een hele leuke informatieve ontdekkingssite. Misschien vind je hier wel een leuk onderwerp voor een presentatie of een werkstuk.

Hoe maak je een website met Websitemaker

woensdag 6 januari 2010

De afgelopen tijd hebben we lessen besteed aan het nadenken over war er in een website moet komen te staan, hoe deze er uit ziet, etc. Nu gaan we met die informatie zelf aan de slag om een website te maken.

ICT-onderwerpen beschrijven op Wikikids

woensdag 6 januari 2010

Vorig schooljaar hebben we al heel wat ICT-onderwerpen toegevoegd aan Wikikids, maar we zijn nog lang niet klaar. Wie helpt ons mee?

Sterrenkijken

woensdag 28 oktober 2009

Op deze pagina staan alle links die gebruikt worden in de les over Sterren en Ruimtevaart.

Leer de technologie over websites maken via de site van de Webmees.

woensdag 9 september 2009

Aan de slag met HTML.

Maak kunst met een stuk tekst via Wordle woordwolken

woensdag 3 juni 2009

Kopieer een stuk tekst in de applicatie en zie wat hij er van maakt.

Doe de ICT-kruiswoordpuzzel en je weet weer wat wat is!

woensdag 20 mei 2009

Je kunt de puzzel zo vaak doen als je zelf wilt, ook thuis.

ICT op Wikikids

woensdag 22 april 2009

Al onze ICT-kennis hebben we op Wikikids beschreven.

Vuurvogel Gouda