Excel-lessen voor beginners, gevorderden en experts

Door Jan Willem van Assem

woensdag 25 september 2013

We gaan ons voorbereiden op het Geldproject door middel van een aantal Excel-oefeningen. Hieronder staan enkele Excel-oefeningen voor beginners, gevorderden en experts.

Elk bestand is een PDF-bestand, dus je hebt Acrobat Reader nodig op je PC/laptop.

Beginners

De volgende oefeningen zijn niet moeilijk. In vier stappen begin je bij het begin en leer je hoe Excel is opgebouwd met rijen, kolommen en cellen. Je leert hoe je daar getallen en teksten in kunt zetten. Begin bij nummer 1 en als deze klaar is kan je door met de volgende, tot aan nummer vier.
In de oefening wordt ook gezegd dat je de 'Workmate Excel' kunt gebruiken. Dit bestand kan je ook hieronder downloaden.

@ MHR - architecten in leren.

Gevorderden

Deze oefeningen gaan er van uit dat je basiskennis van Excel hebt. Het zijn vier soorten oefeningen met verschillende onderwerpen. Je kunt ze wel het beste in de onderstaande volgorde maken. Elke oefening begint met de opdracht om een logbestand te maken, maar dat kan je overslaan.

@ Module Automatisering.

Experts

Voor de echte experts volgen hier drie oefeningen en een werkblad. Deze oefeningen gaan over Lo-Shu puzzels die je in Excel kunt maken. Begin bij nummer 1 en als deze klaar is kan je door met de volgende. Doe de Lo-Shu met Breuken pas als laatste. Het werkblad dat je op een gegeven moment nodig hebt, kan je hieronder ook downloaden.
In de oefening wordt ook gezegd dat je de 'Workmate Excel' kunt gebruiken. Dit bestand kan je ook hieronder downloaden.

@ MHR - architecten in leren.

Vuurvogel Gouda