Diploma Veilig Internet

Door Jan Willem van Assem

woensdag 17 december 2014

Het internet is niet alleen leuk, maar soms ook wel lastig te begrijpen en heel soms ook nog gevaarlijk. Door middel van de lessen van "Diploma Veilig Internet" van Kennisnet gaan we vijf onderwerpen behandelen die te maken hebben met het werken met Internet.

Dit zijn de vijf onderwerpen:

Bij deze lessen gaan we ook gebruik maken van een game. Vooraf en daarna behandelen we het onderwerp in de klas. Daarvoor hebben we ook een lesboek en een werkblad.

In de klas wordt uitgelegd hoe we met de game om zullen gaan, wacht dit dus eerst af. Dit is de link naar de inlogpagina: The Game

Als we het lesboek en de werkbladen nodig hebben, dan kunnen we die hier downloaden:

 

Toets voor Diploma Veilig Internet

Wie klaar is met The Game (dus wie alle sleutels heeft verdiend), gaat de Toets maken. Dit zijn 30 vragen over alle onderwerpen van Diploma Veilig Internet. Je moet die toets in één keer afmaken, dus zorg dat je hiervoor genoeg tijd hebt (ongeveer 20 minuten). Je moet 24 vragen goed hebben om het Diploma Veilig Internet te halen. De link naar de toets krijg je automatisch aan het eind van The Game, of die vind je hier:

 

Enquête digitaal pesten

Kinderen die klaar zijn met de toets na The Game, kunnen de enquête invullen over digitaal pesten. Hiervoor zijn de volgende drie links beschikbaar. Vraag eerst toestemming om te mogen beginnen.

  1. Groep Condor
  2. Groep Buizerd
  3. Groep Adelaar

 

WatNou? Mediawijsheid

Wie ook hiermee klaar is, gaat door naar de website WatNou? Mediawijsheid, een site voor leerlingen van groep 4 tm 8 boordevol teksten, filmpjes en spelletjes over mediawijsheid.

Ga in deze site op zoek naar informatie over mediawijsheid die je nog niet eerder had gezien en maak een presentatie hierover voor de klas.

 

 

 

Vuurvogel Gouda