Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

Op 24 juni vindt er een kunstveiling plaats en dan worden de kunstwerken van de leerlingen aan de hoogste bieder verkocht.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiƫle en materiƫle ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Goudse kunstenaars werken mee aan het kunstproject

zaterdag 11 juni 2011

Dit schooljaar wordt afgesloten met een project over kunst en daarbij wordt een aantal bekende Goudse kunstenaars betrokken.

Herre Methorst

Als eerste was er een les van de grafisch ontwerper Herre Methorst die bekend is om zijn StreetViewArt. In elk lokaal van de Leonardoschool Gouda hangt een digibord, waarmee gedemonstreerd werd hoe je van je eigen huis op Google Streetview een schilderij kan maken.
Herre Methorst - StreetViewArt   

Jan Mostert

Tijdens het schoolkamp kwam de Goudse beeldhouwer Jan Mostert langs. Op het terrein van Kamp Vierhouten waren genoeg houten takken te vinden waarmee hij 'uit de losse pols' kunstzinnigeobjecten kon maken. Onder zijn leiding hebben alle kinderen daarna een kunstwerk van hout gemaakt.
Jan Mostert 

Jan van Lokhorst en Tabak & Naus

De kunstschilder Jan van Lokhorst en het kunstenaarsduo Tabak & Naus waren zo gastvrij om alle leerlingen te ontvangen in hun ateliers. Dankzij dit kijkje in de keuken kon iedereen zien hoe en waar kunstenaars hun werk doen en wat ze in de loop der tijd allemaal gemaakt hebben.
Jan van Lokhorst Tabak en Naus 

Kunstuitleen Gouda

Een bezoek aan de Kunstuitleen Gouda kon natuurlijk niet uitblijven. Juist bij de Kunstuitleen kan iedereen een indruk en natuurlijk ook uitleg krijgen van hoe breed het vakgebied van kunst is en hoeveel verschillende stijlen er zijn.
Kunstuitleen Gouda 

Edith Cammenga

Binnenkort volgt er nog een les van de Goudse kunstenares Edith Cammenga. Zij combineert media, tekeningen, schilderijen en objecten en gebruikt vaak thema's uit de natuur.
Edith Cammenga - Hersenlam 

Kunstveiling

Ondertussen zitten de leerlingen niet stil en zijn ze allemaal druk bezig om zelf ook kunstvoorwerpen te maken. Het is de bedoeling dat een groot deel van deze kunstwerken geveild wordt op vrijdagmiddag 24 juni. De opbrengst is natuurlijk voor het bekende goede doel.

Wat niet geveild wordt, maar wel leuk is om te zien is de kunst die de leerlingen van de onderbouwgroepen hebben gemaakt met hun knuffels. De foto's zijn te vinden via de volgende link:

Gift

Overigens kan de school al deze kunstenaars inzetten voor het project dankzij een gift van de Stichting Jac. Bezemer, waardoor dit een kunstproject met toegevoegde waarde geworden is!

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: vrijdag 26 augustus 2011)