Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

"Je voelt je steeds maar weer 'anders'. Eigenlijk kun je het niet eens goed uitleggen. Maar het is er wel. Elke dag."

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Vuurvogel in personeelsblad Groeiling over hoogbegaafdheid

maandag 25 maart 2013

De GroeiLink, het personeelsmagazine van De Groeiling, is in de maand maart volledig gewijd aan het thema Hoogbegaafdheid en natuurlijk is een groot deel van de inhoud afkomstig van De Vuurvogel. En daar zijn we heel trots op!

Het themanummer begint met de - nog steeds lastige - vraag wat nu hoogbegaafdheid precies is en hoe hoogbegaafde leerlingen begeleid moeten worden. Daarna volgen enkele artikelen over De Vuurvogel, de voltijds voorziening voor hoogbegaafde leerlingen.

Het artikel 'No talent to waste' legt uit hoe De Vuurvogel in een pilot uitzoekt hoe ook deeltijdarrangementen een oplossing kunnen bieden voor bepaalde hoogbegaafde kinderen. Denk daarbij aan observaties, het plusrooster-arrangement en proefplaatsingen.
Daarna volgt een artikel over onderwijsarrangementen voor meer- en hoogbegaafden waarin uitgelegd wordt hoe omgegaan wordt met versnellen, compacten en verrijken, of plusklassen en hoe De Vuurvogel daar antwoord op geeft.

Natuurlijk komen er enkele leerlingen aan het woord, zij hebben elkaar geïnterviewd en hun eigen ervaringen aan het papier toevertrouwd. De leraren hebben er niets meer aan gedaan, het is een artikel uit hun eigen hart!Ook de ouders delen hun ervaringen in een artikel en bevestigen het enthousiasme van de kinderen.

Vanzelfsprekend komen er ook leerkrachten aan het woord. Zij vertellen over hun werk, hun ervaringen en wat het van je vraagt om als leerkracht te werken op De Vuurvogel. Ze beschrijven een dag op De Vuurvogel met groepsdoorbrekend werken, niveaugroepen, huiswerk, projecten, gastlessen en Vuurvogeltijd. Verderop in een ander artikel worden ook de gymlessen voor deze kinderen uitgelegd.

Verder zijn er nog interessante artikelen over de talentcoach in de school en het werk van prof. dr. Tessa Kieboom: "Hoogbegaafd. Als je king (g)een Einstein is".

Download hier het themanummer van de GroeiLink over hoogbegaafdheid (PDF, 5MB).

Meer lezen?

In de GroeiLink wordt verwezen naar een aantal interessante boeken. Deze kunt u bij Bol.com bestellen door op onderstaande links te klikken. Daarmee sponsort u de school omdat de commissie door Bol.com aan ons wordt uitgekeerd.

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: dinsdag 26 maart 2013)