Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

Iedereen van De Vuurvogel had wel meegewild, maar daar was helaas geen plek voor. Wie mee wilde moest dit beargumenteren en degene met de beste argumenten mocht uiteindelijk mee.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Leerlingen van De Vuurvogel uitgenodigd voor Prinsjesdag!

vrijdag 23 september 2011

Op 20 september 2011 (Prinsjesdag) zijn vijf leerlingen van De Vuurvogel op uitnodiging van de oom van één van de kinderen op bezoek geweest in de Eerste Kamer, om Prinsjesdag van dichtbij mee te maken. Voor aankomst van het spektakel op het Binnenhof hebben de kinderen een rondleiding gehad in de Eerste Kamer. De prachtige schilderijen, pentekeningen van beroemdheden uit de geschiedenis en allerhande andere snuisterijen die de Nederlandse staat in de loop van de geschiedenis heeft verzameld, leidden regelmatig tot het achterblijven van één van de kinderen die zich erin verloor.

Vanuit één van de gangen van het gebouw van de Eerste Kamer (dus droog en betrekkelijk warm) hebben de vijf genodigden een eersteklas uitzicht gehad op het arriveren van de militaire parade, en uiteindelijk het arriveren van de koningin in de Gouden Koets. De Troonrede ging evenwel grotendeels voorbij aan de kinderen, enerzijds omdat de lunch de aandacht vroeg, anderzijds omdat deze wel erg moeilijk te volgen was: vanuit de luidsprekers op het Binnenhof ‘live’, in de ruimte van de Eerste Kamer via tv, maar dan met een minuut of twee vertraging. Misschien was het vertrek van de koningin wel de belangrijkste ervaring: ze reed vlak onder ons raam door, en we zijn ervan overtuigd dat ze naar ons gezwaaid heeft! Al met al een zeer bijzonder uitstapje, temeer omdat het verwerven van een plaatsje op die dag normaliter een wachttijd kent van 7 jaar.


Lilian van der Poel
Lilian is de moeder van één van de vijf kinderen en heeft de groep in Den Haag begeleid.

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: vrijdag 23 september 2011)