Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

De Vuurvogel heeft gebruik kunnen maken van de damborden en de stenen van Damlust in Gouda. De benodigde boeken konden worden aangeschaft dankzij de Vriendenstichting.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Damdiploma's voor leerlingen van de Vuurvogel

vrijdag 13 april 2012

In De Krant van Gouda van 12 april 2012 stond het volgende artikel:

Liefst 55 leerlingen van De Vuurvogel, voorheen bekend als de Leonardoschool voor hoogbegaafdonderwijs, hebben op 22 maart met succes een damtoets afgelegd. Het was de afsluiting na negen damlessen voor de drie groepen van de Vuurvogel. Namens de damvereniging Damlust werden deze lessen verzorgd door damleraar Cor Barelds.

“In eerste instantie zijn de beginselen van het damspel besproken. Daarna is de scholieren aangeleerd tot het analyseren van situaties (goed kijken wat er aan de hand is) en tot het gericht zoeken naar oplossingen (spelen met een plan). De nadruk lag mede op het stimuleren van deze denkhouding bij de begeleiding van de negen lessen. De kennisbenadering, het leren van zetjes, openingen, varianten en trucks was nu van ondergeschikt belang aan de manier van nadenken.”

Erno Prosman verzorgde een gastles. De ex jeugdwereldkampioen en kampioen van Nederland en bovendien lid van de Goudse damvereniging gaf in alle groepen een demonstratie blinddammen. Op de foto reikt Cor Barelds op 5 april de damdiploma’s uit.

Uitreiking damdiploma's op De Vuurvogel
(C) Krant van Gouda

V.l.n.r. Jolanda Slettenaar (directeur), Francois van der Rhee, Linde van den Nieuwenhof, Vincent van Haaren, Cor Barelds.

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: vrijdag 13 april 2012)