Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

De Vuurvogel is verheugd dat we gebruik kunnen maken van de damborden en de stenen van Damlust in Gouda. De benodigde boeken kunnen mogelijk worden aangeschaft dankzij de Vriendenstichting.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

De eerste damlessen hebben plaatsgevonden op de Vuurvogel

donderdag 27 oktober 2011

Afgelopen woensdag hebben de leerlingen van de Vuurvogel in Gouda hun eerste damlessen gehad. Na drie jaar schaakles gehad te hebben, was dit een hele verandering, maar deze voor veel kinderen nieuwe denksport werd wel heel enthousiast ontvangen. De lessen worden elke woensdag gegeven door Cor Barelds van de Goudse damvereniging Damlust.

Damles op de Vuurvogel in Gouda

Begin november zal zelfs Erno Prosman, Internationaal Grootmeester Dammen, een bijdrage leveren aan een damles bij ons op school. Hij werd jeugdwereldkampioen in 1991 en kampioen van Nederland in 1996. In 2008 behaalde hij het wereldrecord blinddammen door 27 partijen te spelen zonder schijven en borden te zien. In mei of juni 2012 doet hij in Gouda een poging om het record scherper te stellen, dat nu nog op naam staat van Ton Sijbrands die 28 partijen speelde.
De verwachting is niet dat één van de leerlingen hier ook aan mee zal doen, maar wellicht motiveert het wel om ooit eens net zo goed te worden als Erno.

Damles op de Vuurvogel in Gouda

 

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: donderdag 27 oktober 2011)