Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

Tijdens het DUWO Damfestival op 4 juli 2008 brak Erno Prosman het wereldrecord blinddammen. Hij speelde gedurende 22 uur tegen 27 tegenstanders; de Delftenaar won vijftien partijen, speelde er acht remise en verloor viermaal. Daarmee haalde hij een score van iets meer dan de noodzakelijke 70 procent. (Wikipedia)

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Blinddammen tijdens een damles van Erno Prosman

maandag 28 november 2011

Op woensdag 16 november jl. hebben de leerlingen van De Vuurvogel een damles ontvangen van niemand minder dan de 39-jarige Erno Prosman. Hij heeft de titels van Internationaal Grootmeester en Nationaal Meester. Volgens de rating van de Koninklijke Nederlandse Dambond is Erno de 5e beste dammer ter wereld. Erno is ook voorzitter van de Goudse damvereniging Damlust.

Erno vertelde over zijn dammersloopbaan en toonde enkele leuke fragmenten op het magnetisch demonstratiebord. In alle groepen heeft hij een korte partij “blind” gedamd.

Erno ProsmanErno werd in 1991 in Brussel jeugdwereldkampioen en in 1996 werd hij senioren kampioen van Nederland. Erno speelt geen grote toernooien meer. Hij houdt zich bezig met zijn eigen club en met blinddammen. Blindsimultaan dammen is een tak van de damsport, waarbij een dammer het simultaan opneemt tegen een aantal tegenstanders. De persoon in kwestie ziet de speelborden en zijn tegenstanders niet en speelt alle partijen uit zijn hoofd. Het is de bedoeling zo veel mogelijk partijen in winst om te zetten.

De huidige wereldrecordhouder in deze tak van denksport is de Nederlander Ton Sijbrands. Hij heroverde het wereldrecord op 26 september 2009 op Erno Prosman. In juni 2012 doet Erno in Gouda een poging om het wereldrecord blind dammen scherper te stellen. Hij zal tegen 30 gerenommeerde dammers spelen. Om in aanmerking te komen voor het wereldrecord moet er een score van minstens 70 % van het maximaal haalbare aantal punten worden behaald. Een gewonnen wedstrijd levert 2 punten op en een remise 1 punt.


Cor Barelds
Cor is de damleraar op de Vuurvogel

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: maandag 28 november 2011)