Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

De Stichting Vrienden van de Vuurvogel Gouda heeft als doelstelling om geld en goederen voor de Vuurvogel te regelen om daarmee het onderwijs te verrijken.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Afsluiting project voeding/stofwisseling

maandag 16 november 2015

Onlangs is het project voeding/stofwisseling afgesloten met een speciale opdracht. De kinderen hebben in groepjes van ongeveer 4 personen een lunchmenu bedacht, vervolgens werd er een boodschappenlijstje gemaakt en is het aantal calorieën in kaart gebracht. Vervolgens zijn de groepjes met ieder een tientje naar de supermarkt gegaan om boodschappen te doen. Daarna hebben zij de lunch klaargemaakt en lekker opgegeten.

Daarmee was de opdracht nog niet ten einde, want vervolgens moesten ze de gegeten calorieën weer verbranden door middel van een activiteit, zoals touwtje springen of iets dergelijks. Sommige kinderen hebben zich bij de lunch heel erg ingehouden, want zij waren bang dan dat ze dan wel 2 uur lang moesten springen. Gelukkig viel het mee, met een kwartier touwtje springen was al een groot deel van de lichte lunch verbruikt.

 

Dit alles is bekostigd door onze vrienden, de stichting Vrienden van de Vuurvogel Gouda. Zie ook de site http://vriendenvan.vuurvogelgouda.nl.

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: woensdag 2 december 2015)