Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

Willemien Schollaart ziet het als haar roeping en gave om, in samenwerking met ouders en leerkrachten/docenten, kinderen en jongeren te helpen om datgene wat in hen verborgen zit, in te zetten.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Slim, maar je veters niet kunnen strikken...

vrijdag 15 februari 2013

Op woensdag 20 maart is er weer een thema-avond op hoogbegaafdenschool de Vuurvogel in Gouda. Het thema is dit keer "executieve functies" en Willemien Schollaart-Vogel van adviesbureau Dotado komt hier over spreken.

"Mijn kind heeft zo’n moeite met gewone, alledaagse dingen. Aankleden, huishoudelijke taken, kamer opruimen… Het is iedere dag weer een strijd!"
Hoe kan het toch dat een kind aan de ene kant zo slim is en aan de andere kant zo moeilijk leert om deze zaken op orde te krijgen?

Centraal staat de vraag: hoe u als ouder, leerkracht of begeleider invloed kunt uitoefenen om de hersenfuncties en denkprocessen van kinderen, die een rol spelen bij het functioneren op school, thuis en in de maatschappij te verbeteren!

Executieve functies drukken een groot stempel op je leven. Vooral als je hoogbegaafde kind (of leerling) er veel moeite mee heeft. Het kind kan geen veters strikken, kan niet goed tegen verandering of heeft moeite met het onderdrukken van de drang om nu iets te doen. En ondertussen komt er van de huiswerkplannen die zijn gemaakt maar weinig terecht. Executieve functies spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven van kinderen en pubers. Als ze verstoord zijn, leidt dat tot uiteenlopende problemen, maar het is goed mogelijk om als ouder, leerkracht of begeleider in dat gedrag in te grijpen en de negatieve gevolgen te verminderen.

Wat zijn executieve functies eigenlijk? En hoe bepalen ze ons gedrag? Daar is de laatste jaren veel onderzoek naar gedaan. Heel belangrijk hierbij waren de steeds beter ontwikkelde technische hulpmiddelen om de hersenen in kaart te brengen. Doordat we steeds beter begrijpen wat executieve functies zijn en hoe ze zich ontwikkelen. Daardoor zijn we ook beter in staat om de ontwikkeling van die functies te stimuleren.

Willemien Schollaart-Vogel
 (c) www.dotado.infoOp woensdag 20 maart besteedt de Vuurvogel aandacht aan het stimuleren en verbeteren van executieve functies. Van 20 tot 22 uur zal orthopedagoge en coach  Willemien Schollaart-Vogel van adviesbureau Dotado in Rotterdam een interactieve lezing verzorgen.
Door de omgang met meer- en hoogbegaafde kinderen en jongeren in haar werk en privéleven kwam Willemien onder de indruk van de vele hulpvragen die er zijn in deze groep. Vanuit de bewogenheid voor deze kinderen en hun ouders en daarnaast de grote interesse in de problematiek van hoogbegaafdheid, zette zij haar eigen praktijk 'Dotado' op. Vanwege haar jarenlange ervaring in het basis- en voortgezet onderwijs is zij in staat om ook leerkrachten/docenten te adviseren in het begeleiden van het begaafde kind.

Noteer de datum, tijd en plaats en meld je aan:

  • Datum: woensdag 20 maart 2013
  • Tijd: van 20 tot 22 uur (zaal open om 19:30 uur)
  • Plaats: De Vuurvogel Gouda, Ouverturelaan 10, 2807 JT Gouda
  • Toegangsprijs: € 7,50 per persoon (inclusief koffie of thee)
  • Kaartverkoop: via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
  • Hebt u vooraf al vragen, dan kunt u die insturen via datzelfde e-mailadres.

Leestips
Er zijn enkeleboeken over dit onderwerp zeer de moeite waard om te lezen. Bestel ze nu bij Bol.com door op onderstaande banners te klikken, en je sponsort daarmee gelijk de school dankzij de commissie die Bol.com aan ons uitkeert:

Download hier de flyer voor deze thema-avond. En download hier het persbericht over de thema-avond.


Resie Knops-Dullens
Vuurvogel Ouder Commissie
Telefoon: 0182 507 382
Mobiel: 0612 469 838

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: maandag 4 maart 2013)