Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

De Vuurvogel Gouda is in 2011 ontstaan nadat Leonardoschool Gouda na drie jaar de samenwerking met de Leonardostichting verbrak. Nu weer drie jaar later treedt de volgende fase aan, namelijk de overgang naar De Oostvogel in Gouda.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Expertise De Vuurvogel wordt overgedragen aan SBO De Oostvogel

vrijdag 4 juli 2014

Op de voorziening De Vuurvogel (onderdeel van basisschool ’t Carillon) worden geen nieuwe leerlingen meer toegelaten. De voorziening wordt afgebouwd. De expertise van De Vuurvogel zal worden overgedragen aan de School voor Speciaal Basisonderwijs (SBO) De Oostvogel. Hierbij gaat het om kennis en inzet personeel.

SBO De Oostvogel zal een zogenaamd ‘arrangement’ gaan bieden voor hoogbegaafde leerlingen. Dit arrangement is niet voor alle hoogbegaafde leerlingen beschikbaar. Waar mogelijk worden hoogbegaafde leerlingen namelijk opgevangen binnen het reguliere onderwijs. De scholen van het samenwerkingsverband De GroeiAcademie / Het Groene Hart zijn daar middels het project Toptalent in de afgelopen jaren op toegerust. Op iedere school is minimaal 1 opgeleide Toptalent-coach aanwezig.

Desalniettemin kan het voorkomen dat een school ten aanzien van een (complex) hoogbegaafde leerling onvoldoende kan voldoen aan de ondersteuningsbehoefte van een leerling. In dat geval kan deze leerling eventueel in aanmerking komen voor onderwijs op een school voor SBO. Daartoe is een Toelaatbaarheidsverklaring nodig. Hieraan gaat een zorgvuldige afweging vooraf. Het uitgangspunt is namelijk dat kinderen zoveel mogelijk thuisnabij onderwijs krijgen. Zie voor meer informatie Prodedure toelating Hoogbegaafde leerlingen tot het SBO.

De Vuurvogel gaat in de periode dat zij wordt afgebouwd een samenwerkingsverband aan met SBO De Oostvogel. De leerlingen van De Vuurvogel en de leerlingen van De Oostvogel met het ‘arrangement hoogbegaafden’ krijgen in deze periode gezamenlijk les. Deze lessen vinden volgend jaar plaats op de huidige locatie van De Vuurvogel (Ouverturelaan).

Meer informatie:

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: woensdag 9 juli 2014)