Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

Een kindergemeenteraad is een goede manier om kinderen meer te leren over de lokale politiek en ze te laten ervaren dat ze daadwerkelijk invloed kunnen uitoefenen op hun eigen leefomgeving. Door zelf een dag op de stoel van een raadslid te zitten, ervaren ze hoe het is om democratisch tot beslissingen te komen.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Vuurvogel in de Goudse Kindergemeenteraad

maandag 1 december 2014

Wij hebben met groep 8 van de Vuurvogel meegedaan aan het project De Kindergemeenteraad. Dit project werd georganiseerd door ProDemos en de gemeente Gouda.

Wij moesten met de klas een projectplan maken rond het thema: “Feest voor iedereen.”

Kindergemeenteraad Vuurvogel

Je had € 2000 te besteden gesponsord door Madurodam.

Op 25 november moest iedere school die mee deed ('t Carillon, de Livingstoneschool, de Julianaschool, de Carrousel en wij) zijn projectplan af hebben. Om 13.00 uur was er van elke school een delegatie van 8 personen.

We kregen de hele middag les in debatteren van een medewerker van ProDemos. Om 15.00 uur kwamen er 5 raadsleden van Gouda, iedere school mocht vragen aan hen stellen. Ook moest je in het kort (ongeveer 3 minuten) je projectplan presenteren. Naar aanleiding van deze korte presentatie hebben de raadsleden een stem gegeven. Deze stem viel op ons. De raadsvergadering begon om 18.00 uur. Dit betekende dat we tijdens de avondvergadering een stem extra hadden.

Je had telkens 6 minuten de tijd om voor elk plan kritische vragen te stellen aan de andere school, die gingen ze dan beantwoorden. Toen dat klaar was gingen we een peiling houden. Daarna hadden we 10 minuten de tijd om stemmen te winnen bij onze tegenstanders. Toen werd er gestemd. Drie scholen vielen af waaronder wij. Toen ging het nog tussen de Julianaschool en de Livingstoneschool. De Livingstoneschool heeft uiteindelijk gewonnen. De raadsvergadering werd voorgezeten door onze burgemeester Milo Schoenmaker.

Het was een leuke en leerzame middag!


Twan Bosman en Mathilde Smaling

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: maandag 1 december 2014)