Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

Hoogbegaafdenschool De Vuurvogel in Gouda heeft momenteel drie klassen van maximaal 20 kinderen. De onderbouwgroep heeft 19 leerlingen, de middenbouwgroep 15 en de bovenbouwgroep heeft er 14.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

De Vuurvogel Gouda gaat ook door in 2013-2014!

dinsdag 4 december 2012

De financiering en het voortbestaan van de Vuurvogel waren gegarandeerd tot en met schooljaar 2012-2013. Over de toekomst van De Vuurvogel vanaf september 2013 bestond tot voorkort nog wel onzekerheid. Verschillende opties stonden nog open: misschien samenwerken met andere schoolbesturen om een regionale voorziening te worden, als dat niet lukt dan misschien doorgaan met twee klassen, of misschien opgaan in een reguliere school met zogenaamde ‘arrangementen’.

De afgelopen maanden hebben de directie van De Vuurvogel, de Klankbordgroep en de Raad van Bestuur van De Groeiling met diverse partijen om de tafel gezeten. Met het volgende verheugende resultaat:

  • De Vuurvogel zal ook in het schooljaar 2013/2014 met drie groepen mogen blijven werken, inclusief een eigen directeur. Een voortzetting van de huidige situatie dus!
  • De Groeiling heeft een gesprek gehad met de directie van Stichting Klasse (met scholen in o.a. Gouda, Reeuwijk & Bodegraven en hoogbegaafdenonderwijs in Woerden) om te kijken of De Vuurvogel vanaf 1 augustus 2014 (of eerder) voor beide organisaties een regionale functie zou kunnen vervullen. Stichting Klasse staat hier ‘in beginsel positief tegenover’. Het gesprek hierover zal het komend jaar worden voortgezet.

Goed nieuws dus, niet alleen voor de kinderen en de ouders, maar ook voor de docenten en de directie. Goed nieuws in ieder geval voor de korte termijn, en met uitzicht op meer. De Vuurvogel voorziet namelijk nog steeds in een behoefte want ondertussen groeit het leerlingenaantal gestaag door, recentelijk hebben we de 48e leerling mogen verwelkomen. 

De klankbordgroep blijft met de Raad van Bestuur in gesprek en blijft de ontwikkelingen over het vormgeven van het passend onderwijs in onze regio nauwgezet volgen. Zodra er meer nieuws is te melden zal dat op de site te lezen zijn.


De Klankbordgroep van de Vuurvogel Gouda
De Klankbordgroep bestaat uit een aantal betrokken ouders die de dialoog zoeken met het College van Bestuur van de Groeiling, om het voortbestaan van de Vuurvogel zeker te stellen.

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: maandag 11 februari 2013)