Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

Tijdens het schooljaar van 2014-2015 hebben de leerlingen van De Vuurvogel enkele weken damlessen gekregen van een docent van Damvereniging Damlust.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Twee teams van De Vuurvogel deden mee in Schooldamtoernooi

zaterdag 14 februari 2015

Op woensdag 11 februari deden twee teams van De Vuurvogel in Gouda mee met het schooldamtoernooi dat georganiseerd werd door De Brede School Gouda en Damvereniging Damlust Gouda. Hieronder staat het verslag van het toernooi: 

Dubbele winst Graaf Jan van Nassauschool bij schooldammen.

Woensdagmiddag 11 februari verzamelden zich ruim 80 scholieren van 9 Goudse basisscholen en een aantal begeleiders en ouders in sporthal De Mammoet.
De ruime bovenzaal was het decor van het 3e achtereenvolgend kampioenschap dammen voor schoolteams, een gezamenlijke organisatie van de Brede School Gouda en damvereniging Damlust.

De schoolteams bestonden uit 4 spelers en eventueel een wisselspeler. Er werd sportief, maar ook fanatiek gestreden om de punten en met wisselend succes.
Schijven “vlogen” soms van het bord en in een aantal gevallen vergat menigeen het verplichte slaan. Vreugde bij een goed resultaat en wat teleurstelling als een partij nipt werd verloren. De Brede School heeft de afgelopen jaren met Damlust iets geïnvesteerd in damlessen. Sommigen ontdekken naast de strijd dan ook wat trucjes en de schoonheid, de vele en mooie mogelijkheden, in het spel. Daardoor werd zeker enthousiast gespeeld, ook als er mindere resultaten werden geboekt.

Welpen (groepen 5 en 6)

De welpen speelden in 2 poules van elk 6 teams. De 2 beste teams per poule speelden daarna kruisfinales.
In de eerste poule werden de twee bovenste plaatsen ingenomen door de Graaf Jan van Nassauschool 2 en De Goudakker.
In de tweede poule werd het 1e team van de Graaf Jan van Nassauschool 1e en legde de Bijenkorf beslag op de 2e plaats. In deze poule had het team Vuurvogel 2 evenveel punten als De Bijenkorf, maar door de winst van De Bijenkorf op De Vuurvogel was dit bepalend. Op een haar na miste De Vuurvogel de finalegroep.

In de finale bleken de 2 teams van de Graaf Jan van Nassauschool te sterk en haalden de 1e en de 2e plaats. Het winnend team bestond uit Ralf Verdouw, Jan-Willem van Winkelen, David de Haan en Corstiaan Mudde. Door de winst van de Goudakker op De Bijenkorf (6-2) stelde De Goudakker de 3e prijs veilig.

 1. Graaf Jan van Nassauschool 2 / 6 pnt
 2. Graaf Jan van Nassauschool 1 / 4 pnt
 3. De Goudakker / 2 pnt
 4. De Bijenkorf / 0 pnt
 5. De Vuurvogel 2
 6. Plaswijckschool 1
 7. De Vuurvogel 1
 8. Plaswijckschool 2
 9. ’t Carillon 2
 10. ’t Carillon 3
 11. ’t Carillon 1
 12. Kon. Wilhelminaschool

Pupillen (groepen 7 en 8)

Bij de pupillen speelden 8 schoolteams een volledig rondspel.
Het team van de Graaf Jan van Nassauschool, dat ook in 2014 succesvol was, deed nu wel heel erg van zich spreken. Dit team wist al haar 7 wedstrijden te winnen en kwam in de onderlinge scores tot een geweldig resultaat. Immers van de maximaal 56 te behalen punten scoorde dit team er liefst 53. Een score van 94 % ! Deze prestatie werd geleverd door Evert Florijn, Tjeerd van den Born, Koos van Duuren en Lambert Hermenet.

Het kwartet spelers van De Wereldwijs, dat vorig jaar in de categorie van de welpen de winst in de wacht sleepte, liet in dit geweld zien, dat het succes van 2014 geen toeval was. De lessen van Damlust en De Brede School wierpen haar vruchten af getuige de fraaie 2e plaats.
Het 2e team van de Graaf Jan van Nassauschool maakte het succes van deze school compleet door een fraaie en zeer goede 3e plaats te behalen.

Hans van Kekem, directeur van de Brede School Gouda dankte de organisatie en verrichtte met Arbiter Heja Bos de prijsuitreiking.Er was ook belangstelling van Erno Prosman, voorzitter van Damlust, internationaal grootmeester dammen en voormalig jeugdwereldkampioen 1991.

Sinds ruim een jaar heeft Damlust, dat in de hoogste klasse van Nederland speelt, een jeugdafdeling. Onder de leiding van jeugdleider Harry Clasquin wordt getraind en worden partijen gespeeld op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00.
De locatie is het Denksportcentrum de Hoog, Nieuwe Gouwe o/z 11b te Gouda (bevindt zich achter Sanidrome Huisman). Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend en gratis enkele clubavonden bezoeken.

De als 1e en 2e geëindigde schoolteams van beide categorieën hebben zich geplaatst voor de schooldamfinale van de provincie Zuid-Holland. Dit toernooi wordt ook in Gouda gespeeld en wel op zaterdag, 7 maart as.

 1. Graaf Jan van Nassauschool 1 / 14 pnt / 53 bordpunten
 2. Wereldwijs / 11 pnt / 40
 3. Graaf Jan van Nassauschool 2 / 10 pnt / 37
 4. ’t Carillon 1 / 6 pnt / 27
 5. De Vuurvogel / 5 pnt / 21
 6. ’t Palet / 5 pnt / 18
 7. ’t Carillon 2 / 3 pnt / 13
 8. De Bijenkorf / 2 pnt / 15


Cor Barelds
Damvereniging Damlust Gouda

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: zaterdag 14 februari 2015)