Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

Het eerste Leonardoteam werd eerste bij de bovenbouw, het tweede Leonardoteam verdiende de vierde plaats bij de bovenbouw. Het derde Leonardoteam werd eerste bij de onderbouw, en het vierde Leonardoteam sloot keurig aan met de tweede plaats bij de onderbouw.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Beide bekers schoolschaakkampioenschap naar Leonardoschool Gouda

woensdag 16 februari 2011

Het schoolschaakkampioenschap voor basisscholen in Gouda onder leiding van Peter Scheren was opnieuw een groot succes. Zo’n 70 jeugdige schakers beleefden samen met hun ouders en begeleiders een drietal perfect georganiseerde schaakavonden. Winnen was belangrijk, maar meedoen evenzeer. Het “feestgedruis “ tijdens en vooral na de partijen was enorm en het enthousiasme wanneer er een partij gewonnen was gaf aan hoe zeer het schaken leefde. Prachtige promotie voor de schaaksport!!!

Als vertegenwoordiger van de Leonardoschool te Gouda volgt nu een enigszins gekleurd verslag van de laatste wedstrijdavond.

Opnieuw waren de 4 teams van de Leonardoschool nagenoeg ongenaakbaar. Het eerste team uit de bovenbouw trad aan tegen zijn naaste concurrent, de Bijenkorf/Nassauschool. Het werd een daverende 4 – 0 overwinning die voordat de laatste ronde gespeeld moest worden al de eerste plaats opleverde. Ook de laatste ronde leverde een prachtige 3 ½ - ½ overwinning op. Alleen Francois moest genoegen nemen met een half puntje doordat hij in gewonnen positie, maar in hoge tijdnood, zijn tegenstander pat zette. Onze kopman Walter presteerde het om alle 6 wedstrijden in winst om te zetten. Lieve, die 1 wedstrijd minder speelde, wist wel haar overige 5 partijen te winnen. Daphne, onze tweede “dame” in dit team, moest slechts 1 keer haar meerdere in een tegenstander erkennen en onze invaller Imre wist alle vier zijn partijen tot een goed einde te brengen. Een terecht kampioensteam dus!!
1e prijs bovenbouwteam Leonardoschool Gouda
foto: (c) Ab Scheel

Het tweede team uit de bovenbouw behaalde een zeer verdienstelijke vierde plaats. Alleen de wedstrijd tegen het eerste team van de Leonardoschool ging verloren. Daarna werd twee keer een gelijkspel behaald en drie keer gewonnen. Kopman Wouter won vier van de zes wedstrijden. Rogier behaalde 3 uit 4, Tymen 3 uit 5, Lisanne 2 uit 5 en invaller Christiaan 1½ uit 4.

Ook het eerste team van de onderbouw met jonge talentvolle schakers leverde een prima prestatie. Ongeslagen met slechts 3 verliespunten van de 24 te behalen punten werd dit team terecht kampioen van de onderbouw. Topscorer werd Atilla die alle vijf door hem gespeelde wedstrijden won. Een prima prestatie van dit jeugdige Messemakerlid. Kopman Martijn was de eerste wedstrijddag ziek maar behaalde daarna een prachtige score van 3 ½ uit 4. Vincent op bord 2 moest in de voorlaatste ronde een verliespartij noteren maar revancheerde zich in de laatste ronde weer uitstekend. Een mooi resultaat van 4 ½ uit 6. Hub, ons schaaktalentje op bord 4, moest slecht in de eerste ronde een half puntje afstaan door zijn tegenstander midden op het bord pat te zetten, maar met 4 ½ uit 5 zette hij een uitstekend resultaat neer. Invalster Nienke speelde vier partijen en moest slechts 1 keer een remise toestaan. Geweldig gedaan.
1e prijs onderbouwteam Leonardoschool Gouda
foto: (c) Ab Scheel

En dan ons tweede team uit de onderbouw. Na de eerste wedstrijd tegen het eerste team van de Leonardoschool, die met 3 ½ - ½ werd verloren , herstelde het team zich op bewonderingwaardige wijze. Er werd geen wedstrijd meer verloren en zelfs twee keer met 4 – 0 gewonnen en dat terwijl het team op de tweede wedstrijddag door ziekte werd getroffen. Voor drie van de vijf teamleden moest een vervanger worden gevonden, die het overigens voortreffelijk deden. Kopman Rens die in de laatste ronde tegen zijn jongere broertje van een andere school moest aantreden behaalde het goede resultaat van 4 uit 6. Julian op bord 2 leverde een voortreffelijk prestatie. Alleen in de eerste ronde moest hij zijn meerdere erkennen in een tegenstander van het eerste team van de Leonardoschool. Verder won hij al zijn overige partijen. Niels scoorde 2 ½ uit 4 en van de invallers deed Casper het het best; 2 ½ uit 3, Merel 1 uit 2 , Myrte 1 /2 uit 2 en Twan 1 uit 1.
Het resultaat: een prachtige tweede plaats voor dit team!!
2e prijs onderbouwteam Leonardoschool Gouda
foto: (c) Ab Scheel


Henk van der Wösten
Henk is de schaakleraar op de Leonardoschool Gouda

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: woensdag 16 februari 2011)