Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

Website Kinderdictee

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Verslag van Madelief over het Groot Kinderdictee

zondag 18 december 2011

Enige tijd geleden maakten we al melding van het feit dat Madelief mee zou doen met het Groot Kinderdictee der Nederlandse taal. Madelief heeft het volgende verslag gemaakt van deze spannende gebeurtenis:

Vrijdag 9 december was het eindelijk zover, ik mocht meedoen aan het Groot Kinderdictee der Nederlandse taal! Ongeveer om tien over half een ging ik naar het station, daar nam ik de trein naar Den Haag waar mijn vader me opwachtte. Samen gingen we naar het dictee. Ik was erg zenuwachtig, wat misschien goed te begrijpen is als je bijna een heel moeilijk dictee gaat maken dat op tv komt enz.

We moesten best lang wachten voor het begon. Na een tijdje wachten ging het echt beginnen, de kinderen moesten naar de Eerste Kamer en de ouders naar de tribunes, ik zag dat iedereen natuurlijk ook heel zenuwachtig was, maar dat hoort erbij. We werden opgeroepen en moesten dan op een aangewezen bankje gaan zitten. Daar lag een pennenset en het dicteeboekje klaar. Toen ik daar zat dacht ik echt help! Al die camera’s, de Jury…… Maar het kwam vast goed!

Toen ineens begon het, we moesten ons boekje opendoen en beginnen. Volgens mij heb ik bij de eerste zin niet echt nagedacht van de zenuwen maar uiteindelijk dacht je alleen maar aan het dictee. Toch was het soms behoorlijk irritant dat de voordrager van het dictee zich telkens versprak. Het ging dus zo: “En de…. Oh sorry, even opnieuw….”
Zucht, het duurde dan ook erg lang. Ook las hij erg snel voor, er werd dan ook vaak gevraagd of het langzamer kon, ik kon het maar net bijhouden!

Toen het afgelopen was hadden we een uur pauze, dat is best vervelend want dan wil je maar al te graag weten wat de uitslag is! Jacques Vriens was er ook, iedereen kreeg zijn handtekening, en ik vroeg hem waarom hij het dictee toch zo lastig had gemaakt, het antwoord daarop weet ik niet echt meer, maar volgens mij wist hij het zelf ook niet echt….

Na dat lange gewacht mochten we eindelijk terug naar de Eerste Kamer, daar kregen we de uitslag! Dat was heel spannend! Ik was geen eerste of tweede maar uitgerekend sowieso vijfde of zesde waarschijnlijk zelfs hoger, ik had dus wel boven het gemiddelde gehaald! Daar was ik best trots op!

Toen mochten we de pennenset die we hadden gekregen meenemen naar huis (een hele mooie vulpen en balpen), en we kregen nog een junior spreekwoordenboek. De winnaar kreeg een woordenboekset en een nog mooiere pennenset. Het was een hele leuke en bijzondere ervaring!

Madelief

Groepsfoto Groot Kinderdictee met Madelief
De groepsfoto, bij de pijl ben ik
(c) Leendert Jansen

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: zondag 29 januari 2012)