Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

De detailscores van de eerste en tweede ronde staan ook op de website van Messemakers-1847.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Leonardoschool opnieuw te sterk voor Messemaker-jeugd

woensdag 8 juni 2011

Maandag 6 juni werd er – net als vorig jaar rond die tijd – een massakamp gespeeld tussen de jeugd van de Leonardoschool en de Messemaker-jeugd. De Leonardoschool heeft schaken standaard in haar lesprogramma opgenomen. De school was ook al oppermachtig in het eerder dit jaar gehouden schoolschaakkampioenschap van Gouda.

Vorig jaar had de Leonardoschool de wedstrijd tegen Messemaker met overmacht gewonnen en ook dit jaar was de school weer favoriet. Dit te meer omdat een paar van de sterkste schakers van Messemaker ook op de Leonardoschool zitten en besloten hadden om aan de zijde van de Leonardoschool mee te doen.

In de eerste ronde ging de strijd desondanks gelijk op. Al na 2 minuten was de eerste partij afgelopen: winst voor Messemaker dankzij een herdersmat. Daarna vielen er punten over en weer en uiteindelijk won de Leonardoschool nipt met 9,5-8,5.

In de tweede ronde kreeg Messemaker echter geen schijn van kans. Met name aan de hoogste borden regende het punten voor de Leonardoschool en dat werd door de Messemaker-jeugd slechts gedeeltelijk gecompenseerd op de overige borden. Het werd uiteindelijk 11,5-6,5 voor de Leonardoschool, waarmee de totaalscore kwam op 21-15.

Messemakers jeugdleider Peter Scheeren feliciteerde de teamleider van de Leonardoschool (“meester Henk”) maar gaf tevens aan volgend jaar revanche te willen nemen.

Een fotoverslag van deze massakamp is te vinden op de site van de schaakclub: http://www.messemaker-1847.nl/jeugd/MassakampLeonardo2011.htm.


Peter Scheeren
Peter is de jeugdleider van Messemakers

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: vrijdag 26 augustus 2011)