Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

Op de foto's zijn een torso en een skelet te zien. Beide attributen zijn aangeschaft met geld van de Stichting Vrienden van de Vuurvogel en zijn veelvuldig gebruikt in het project Eigen Lijf.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Vertrouw nooit jezelf!

zondag 21 oktober 2012

Tijdens het project Eigen Lijf heeft Laurens Bosman, vader van drie leerlingen op school, aan elke klas een gastles gegeven over de hersenen. Hier volgt een verslag en een paar foto's van deze dag.

"Is wat je ziet wel echt? En klopt het wel wat je je herinnert? Daarover heb ik drie gastlessen gegeven op De Vuurvogel. Als eerste kwam de onderbouw, groep Schaar, voorbij. De kinderen moesten eerst op één been gaan staan, en daarna hun ogen dichtdoen. Zo ervoeren ze dat je voor je evenwicht ook vertrouwt op wat je ziet. Vervolgens hebben we de zintuigen besproken, en zijn verder gegaan met de ogen, en hoe die je voor de gek kunt houden. Aan het einde hebben de kinderen een 'holle kubus' geknutseld. Als je die - met een oog dicht - voor je gezicht bewoog, leek die net te zweven op je hand.

In de groepen Papier en Steen hebben we naast de zintuigen ook het geheugen besproken. We hebben gezien dat er verschillende soorten geheugen zijn, en dat je je geheugen een handje helpt door herinneringen in groepen te verdelen. Dat gaat zo goed en ongemerkt, dat er wel eens een iets ongemerkt je herinnering binnenglipt, ook al hoort het er niet thuis. Dus, ook al weet je zeker dat je iets ziet, dan hoeft het er toch niet te zijn, en als je je iets met zekerheid herinnert, kan het toch een hersenspinsel zijn. Met die vrolijke boodschap, en dezelfde knutselfrutsel als in groep Schaar, heb ik de kinderen achtergelaten. Een leuke en leerzame ochtend voor mij en de kinderen..."

Gastles over de hersenen.

Gastles over de hersenen.


Laurens Bosman
Laurens heeft drie kinderen op de Vuurvogel en is neurowetenschapper aan het Erasmus MC

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: maandag 11 februari 2013)