Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

Saskia Serlé: "Kunst is dus het middel, contact het doel. Naar aanleiding van een bezoek aan het emaille museum in Limoges, Frankrijk, heb ik een paar schetsen gemaakt voor het tapijt. Ik heb eentje uitgewerkt en ingekleurd."

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Vliegende tapijten geland in het Huis van de Stad

vrijdag 1 maart 2013

Afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 5 t/m 8 van De Vuurvogel in het kader van het textielproject samengewerkt met de Goudse kunstenares Saskia Serlé en het resultaat van deze samenwerking wordt nu tentoongesteld.

Vliegend tapijt geland in het Huis van de Stad
Saskia was bezig met het project "Vliegend Tapijt", waarin ruim 40 vrouwen van verschillende culturen samen een vliegend tapijt maakten en elkaar tijdens deze samenwerking beter leerden kennen. Mede via bemiddeling van de Stichting Vrienden van de Vuurvogel is de school in contact gekomen met Saskia Serlé.

Vliegende tapijtjes van de leerlingen
De leerlingen van De Vuurvogel hebben zelf ook vliegende tapijtjes gemaakt en van 1 tot en met 27 maart worden deze samen met het grote tapijt geëxposeerd in de Etalage van de Stad, de expositieruimte in het nieuwe Goudse stadskantoor.
De Goudse kunstenaar Jan Mostert, ook een bekende van de school, heeft een fakir van hout gemaakt die op het tapijt plaatsneemt.

Burgemeester Milo Schoenmaker in gesprek met leerlingen Vuurvogel
De tentoonstelling werd geopend door de Goudse burgemeester Milo Schoenmaker, die na het officiële gedeelte uitgebreid de tijd nam om met de kinderen en de leerkrachten te praten.

Zie ook:

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: zaterdag 2 maart 2013)