Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

Kinderen in ontwikkelingslanden moeten vaak ver lopen om water te halen. Naar school gaan is er dan niet bij. Wandelen voor Water helpt! Nederlandse kinderen uit groep 7 en 8 lopen 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. Zo ervaren ze wat leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om hun dorst te lessen.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Goudse scholieren Wandelen voor Water op 25 maart

woensdag 4 maart 2015

Op woensdagmorgen 25 maart 2015 lopen meer dan 650 kinderen van 13 Goudse Scholen opnieuw voor Wandelen voor Water. Ook scholieren vanuit het speciaal bijzonder onderwijs in Gouda doen dit keer mee. Via sponsoring door familie, vrienden en bekenden halen de leerlingen geld op voor het project. De wandeling gaat over 6 kilometer, met 6 liter water in de rugzak (4 petflessen), dit om kennis te maken met de praktijk van alle dag voor kinderen in ontwikkelingslanden. Wandelen voor Water is een initiatief van Aqua for All dat de wandeling landelijk faciliteert en coördineert. Tijdens Wandelen voor Water 2015 zullen de leerlingen gaan lopen voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen bij scholen in Ghana. In Gouda is de organisatie in handen van de twee Goudse Rotaryclubs. De clubs werken nauw samen met voetbalvereniging ONA, de scholen De Goudse Waarden en het ID college. In totaal zijn er 111 vrijwilligers, waar onder veel clubleden, betrokken. De voorbereidingen zijn in volle gang. Dinsdag 3 maart is er een voorlichtings- en instructieavond voor alle betrokkenen. Informatie en een fraaie trailer over het project op www.rotary.nl/gouda.

Met Wandelen voor Water kunnen water gerelateerde ziektes onder schoolkinderen (en hun families) in Ghana en Kenia worden teruggedrongen. Dit gebeurt door middel van het verbeteren van de toegang tot schoon drinkwater, voorzieningen om handen te wassen en sanitaire voorzieningen op scholen. Het totale programma zorgt op deze manier voor verbeteringen op 29 scholen in 8 regio’s in Ghana en Kenia. Hierbij worden 12.700 leerlingen en docenten voorzien van toiletten, handen was voorzieningen en kennis over goede hygiëne en schoon drinkwater. De Goudse leerlingen wandelen voor scholen in Ghana.

Met de Rotaryclubs hebben verschillende scholen, organisaties en bedrijven de handen ineen geslagen om na het succes in 2014 het project ook dit jaar weer mogelijk te maken. Belangrijke bijdragen worden geleverd door voetbalvereniging ONA, leerlingen van het ID-college en de Goudse Waarden. De start en finish vinden plaats op de terreinen van voetbalvereniging ONA aan de Walvisstraat/Gerard Leeustraat. De wandeltocht gaat dit keer voor een deel door de historische binnenstad van Gouda. De deelnemers doen ook de Markt aan waar ze worden verwelkomd door burgemeester Milo Schoenmaker.


H.P. Vos, 1 maart 2015
Goudse Rotaryclubs slaan handen in een voor waterprojecten in Ghana

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: woensdag 4 maart 2015)