Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

21-3-2017

Info-avond "Slimme pedagogiek voor gevoelige hoogbegaafde kinderen" op donderdag 6 april 2017
lees verder...


28-6-2016

Verhuisbericht! Ons nieuwe adres...
lees verder...


8-3-2016

Vuurvogel vertegenwoordigd op Festival van Talent op zaterdag 19 maart 2016
lees verder...


3-3-2016

Info-avond "Hoogbegaafd en Onderpresteren" op donderdag 31 maart 2016
lees verder...


lees al ons nieuws...

RSS-feed van het nieuws

meer informatie

Uitzending: 26 december 2013, 16:40 uur. Herhaling: 29 december 2013.

Sponsoring?

De Stichting Vrienden van de hoogbegaafdenschool De Vuurvogel Gouda zorgt voor financiële en materiële ondersteuning van onze school.

Vriendenstichting heeft ANBI-status

Klik hier!

Kors in de Nationale Wetenschapsquiz Junior

dinsdag 3 december 2013

Op 20 november heeft Kors Buters uit groep Zon deelgenomen aan de Nationale Wetenschapsquiz Junior. Deze quiz bestaat sinds een aantal jaren naast de al langer lopende Nationale Wetenschapsquiz (met nog moeilijkere vragen).

Wetenschapsquiz Junior
(c) Nationale Wetenschapsquiz Junior

De opnames zijn gedaan in Amsterdam, in het Energetica gebouw. Nadat Kors in de schmink was gezet en zo’n futuristische microfoon aangemeten had gekregen, werden de toeschouwers binnengelaten. Veel kinderen uit groep Zon zijn meegeweest naar de opname en hebben goed aangemoedigd! De ontvangst was super met veel limonade, speculaas en pepernoten.

De opzet van de quiz is dat er tien multiple choice vragen te beantwoorden zijn door zes kandidaten. Vervolgens wordt op alle vragen met behulp van een wetenschappelijk experiment het juiste antwoord gegeven. De winnaar is uiteraard degene met de meeste goede antwoorden.

De presentatie van de show is in handen van Diederik Jekel, en bij een aantal vragen wordt hij bijgestaan door specialisten om de goede antwoorden op de vragen toe te lichten. De vragen hadden zoals altijd betrekking op veel uiteenlopende onderwerpen, maar natuurlijk altijd een wetenschappelijk karakter. Sommige vragen vallen in de categorie: “dat moet je maar net weten”, en bij andere vragen zijn de antwoorden beredeneerbaar. Het leukste is natuurlijk hoe de deelnemers, de antwoorden die ze zelf geven op de vragen, van commentaar voorzien.

Kors heeft erg genoten van de opnames en alles erom heen, en natuurlijk van de support van de klasgenootjes die erbij waren. De spandoeken waren geweldig! Dit was nooit zo leuk geworden zonder hen en daarom speciaal dank aan de alle ouders en Nanda die ter begeleiding mee zij gegaan.

Behalve Kors waren er nog vijf deelnemers die allemaal dapper gestreden hebben. Kors en alle andere aanwezigen hebben een verklaring getekend waardoor ze niets mogen verklappen over de vragen, de antwoorden enzovoort. We mogen dus niet vertellen of Kors heeft gewonnen. Kijken dus!!

Wetenschapsquiz Junior
(c) Nationale Wetenschapsquiz Junior

Voor de liefhebbers: de vragen van de wetenschapsquiz zijn op 1 december gepubliceerd op http://www.nwo.nl/quiz. De uitzending op TV is op tweede kerstdag (26 december 2013) om 16:40 op Nederland 3, bij de VPRO. Er volgt nog een herhaling op 29 december 2013.

 

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:

(update: woensdag 9 juli 2014)